13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Po strelskem pohodu islamskega skrajneža, ki je na Floridi ubil tri ljudi, so aretirali šest saudskih državljanov!

Po strelskem pohodu v oporišču mornarice Pensacola na Floridi, kjer je islamistični skrajnež ubil tri ljudi, so organi pregona aretirali še šest saudskih državljanov, od katerih naj bi trije snemali strelski pohod. Preden se je podal na pohod, je strelec na Twitterju objavil manifest, v katerem je Američane označil kot narod zla. Predsednika Donalda Trumpa je že poklical saudski kralj Salman, ki mu je zagotovil, da napad ne predstavlja saudskega naroda.

V petek se je zgodil še en napad islamista, tokrat v oporišču ameriške mornarice na Floridi, kjer je študent letalstva iz Saudske Arabije pričel streljati v učilnici, pri čemer so umrli trije ljudje, še dvanajst pa je bilo ranjenih, vključno z dvema šerifovima namestnikoma, ki sta prva prispela na kraj dogajanja. Kot poroča CNBC, je napad prekinil namestnik šerifa, ki je s strelom ubil strelca. Napadalec je bil identificiran kot Mohammed Saeed Alshamrani, ki se je v oporišču Pensacola izobraževal. Breitbart zdaj poroča, da je bilo v zvezi z dogodkom že aretiranih šest saudskih državljanov, med njimi trije, ki naj bi snemali strelski pohod.

Pred pohodom je strelec na Twitterju objavil manifest

Strelec je pred strelskim pohodom na družbenem omrežju Twitter objavil krajši manifest, v katerem je sporočil, da je proti “zlu in Ameriki kot celoti, ki se je sprevrgla v narod zla.” Zapisal je še: “Nisem proti vam samo zato, ker ste Američani, ne sovražim vas zaradi vaših svoboščin, sovražim vas, ker vsak dan podpirate, financirate in izvajate zločine ne le proti muslimanom, pač pa tudi proti človeštvu.”

Senator pozval k pregledu vseh programov za vojaško izobraževanje tujcev

Na dogajanje se je že odzval floridski republikanski senator Rick Scott, ki je pozval k pregledu vseh ameriških programov, ki so namenjeni vojaškemu izobraževanju tujih državljanov na ozemlju ZDA: “Ne bi smeli zagotavljati vojaškega urjenja ljudem, ki nam želijo škodovati.” Scott je napad označil za teroristično dejanje, ne glede na to, ali je napadalca motiviral radikalni islamizem ali pa je šlo za mentalno neuravnovešeno osebo. Dodal je še, da je “jasno, da moramo sprejeti ukrepe, da bodo vsi tuji državljani temeljito pregledani, preden se vključijo med ameriške vojake in vojakinje.”

I’m very concerned that the shooter in Pensacola was a foreign national training on a US base.

Today, I’m calling for a full review of the US military programs to train foreign nationals on American soil. We shouldn’t be providing military training to people who wish us harm. pic.twitter.com/JkypdikYI9

— Rick Scott (@SenRickScott) December 6, 2019

Saudski kralj Trumpu zagotovil, da terorist ne predstavlja saudskega naroda

Na dogajanje se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je izrekel sožalje svojcem in sporočil, da je že prejel klic saudskega kralja Salmana, ki mu je zagotovil, da so “Saudijci besni zaradi barbarskih dejanj strelca in da ta oseba na noben način in v nobeni obliki ne predstavlja čustev Saudijcev, ki imajo radi ameriški narod.” Saudska Arabija si sicer prizadeva izboljšati svoj mednarodni ugled po lanskem umoru kolumnista Washington Posta Džamala Khašokdžija, ki so ga umorili saudski obveščevalci v prostorih saudskega konzulata v Istanbulu, nato pa so njegovo truplo razkosali.

….The King said that the Saudi people are greatly angered by the barbaric actions of the shooter, and that this person in no way shape or form represents the feelings of the Saudi people who love the American people.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 6, 2019

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine