19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Papež zaradi blage gripe odpovedal tudi današnje avdience

Piše: C. R., STA

Papež Frančišek je zaradi simptomov blage gripe odpovedal današnje jutranje avdience, so sporočili iz Vatikana. Iz istega razloga je poglavar katoliške cerkve odpovedal že vse sobotne avdience, v nedeljo pa je kljub težavam opravil tedensko molitev angelovega čaščenja in obhajal mašo v baziliki svetega Petra, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Lahki simptomi gripe brez vročine še vztrajajo,” so sporočili iz Vatikana in pojasnili, da so avdience odpovedali iz previdnosti. Dodali so, da bo 87-letni Frančišek kljub temu v sredo opravil tedensko splošno avdienco, vendar pa bo ta potekala v zaprtih prostorih in ne na Trgu svetega Petra, kot je običajno.

Od izvolitve leta 2013 je imel Frančišek sicer že vrsto zdravstvenih tegob, od težav s kolki, bolečin v kolenih in povečane telesne teže do vnetja debelega črevesja. V zadnjih mesecih ga je večkrat pestilo vnetje dihal, obenem pa zaradi kroničnih bolečin v kolenu že dalj časa uporablja invalidski voziček.

Lani je bil sicer hospitaliziran dvakrat, marca zaradi bronhitisa, junija pa je prestal operacijo ukleščene trebušne kile.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine