4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Papež pozval k dnevu molitve 14. maja

Papež Frančišek je danes pozval k dnevu molitve za konec pandemije novega koronavirusa, ki naj bi potekala 14. maja. Na ta dan naj bi pripadniki vseh svetovnih verstev skupaj molili, se postili in se posvetili dobrim delom in skrbi za bližnje, je v današnji molitvi pozval Frančišek.

Frančišek je znova izrazil solidarnost z obolelimi s koronavirusno boleznijo 19, z zdravniki, ki jih zdravijo, in z vsemi ljudmi, ki trpijo zaradi pandemije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Poklonil se je tudi spominu na umrle duhovnike in zdravnike. V Italiji, ki je v pandemiji koronavirusa med najhuje prizadetimi državami na svetu, je zaradi te bolezni umrlo več kot sto duhovnikov in 154 zdravnikov, je izpostavil papež in jih pohvalil kot zgled za skrb do bližnjega.

Papež je pozval tudi k okrepljenemu mednarodnemu sodelovanju, da bi v boju proti novemu koronavirusu odkrili zdravila in cepiva, ki bi bila dostopna vsem ljudem. Pomembno je, da so vsem obolelim s covidom-19 zagotovi zdravljenje, je po poročanju APA poudaril sveti oče.

Papež je tako kot že minule tedne današnjo molitev vodil prek videoprenosa iz papeške palače, saj je Trg sv. Petra od 10. marca zaradi pandemije novega koronavirusa zaprt za obiskovalce. Dnevne maše papež vodi v kapeli Doma svete Marte, prenašajo pa jih prek spleta.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine