1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Papež Frančišek ob Floydovi smrti obsodil rasizem, pa tudi poulično nasilje

Papež Frančišek je v današnjem odzivu na smrt temnopoltega Georgea Floyda v ZDA poudaril, da “rasizma ne smemo tolerirati”. Obsodil pa je tudi nasilje na protestih, ki so po vseh ZDA izbruhnili po Floydovi smrti.

 

 

“Dragi prijatelji, ne moremo tolerirati ali zamižati ob kakršnikoli obliki rasizma ali diskriminacije in se pretvarjati, da branimo svetost vsakega človeškega življenja,” je povedal papež po poročanju tujih tiskovnih agencij.

“Obenem pa moramo priznati, da je nasilje v zadnjih nočeh samouničujoče. Z nasiljem se ničesar ne pridobi, se pa veliko izgubi,” je poudaril.

Dodal je, da dogajanje v zadnjih dneh v ZDA spremlja z zaskrbljenostjo, Floydovo smrt pa je označil za tragično. Dejal je, da moli zanj in vse, ki so izgubili življenje zaradi greha rasizma, žalujoče družine ter narodno spravo in mir.

Smrt temnopoltega Georgea Floyda, ki je umrl v začetku preteklega tedna zaradi policijskega nasilja med aretacijo, je sprožila množične proteste po ZDA in drugod po svetu. Proteste pogosto spremljajo nasilje, požiganje in plenjenje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine