10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Papež Frančišek bo vernike ob božiču tokrat nagovoril iz apostolske palače in ne z balkona bazilike sv. Petra

Papež Frančišek bo danes v Vatikanu podelil tradicionalni božični blagoslov mestu in svetu in predstavil božično poslanico. Vernikov tokrat ne bo nagovoril z balkona Bazilike svetega Petra kot običajno, temveč iz dvorane v apostolski palači.

 

 

Iz Vatikana so novico sporočili, potem ko sta se dva kardinala, ki sta papeževa tesna sodelavca, okužila z novim koronavirusom.

Frančišek že za veliko noč, ko je bila Evropa v primežu prvega vala covida-19, blagoslova mestu in svetu ni podelil z balkona bazilike. Takrat je po maši s peščico vernikov velikonočni nagovor predstavil ob glavnem oltarju bazilike in nato podelil praznični blagoslov.

Zaradi pandemije so v Vatikanu letos preložili tudi polnočnico. Ta se je tako v četrtek začela ob 19.30, da so verniki lahko pravočasno prišli domov pred začetkom policijske ure ob 22. uri, potekala pa je ob le skromni navzočnosti vernikov.

Opoldansko molitev angelovega češčenja, ki jo papež običajno moli ob nedeljah in praznikih, bodo vatikanski mediji prenašali 26. in 27. decembra ter 1., 3. in 6. januarja. Tokrat papež vernikov ne bo nagovoril z okna v tretjem nadstropju apostolske palače, temveč iz tamkajšnje knjižnice, kjer ima običajno nagovore med pandemijo, so še sporočili iz Vatikana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine