23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

OZN napada nasprotnike migracij, funkcionarji OZN pa medtem zlorabljajo otroke

V Nepalu so ta mesec oblasti aretirale visokega funkcionarja OZN Petra Dalglisha pod obtožbo zlorabe otrok. Dalglish se trenutno nahaja v priporu v Katmanduju. Po nepalskih zakonih mora biti obtožnica vložena v 25 dneh po prijetju.

Šestdesetletni Dalglish je bil aretiran zaradi prijave mladega fanta, češ, da je bil zlorabljen s strani Dalglisha. Po neuradnih vesteh nepalska policija  preiskuje obtožbe, da je Dalglish kar 15 let v Nepalu zlorabljal dečke.

Dalglish, po poklicu pravnik, je večino svoje kariere preživel v službi OZN, kjer je deloval v različnih organizacijah od Unicefa do organizacij, ki je ukvajajo z begunci in imigranti. Večino svoje kariere je delal prav z otroci- z revnimi otroci, s sirotami, z mladoletnimi begunci, otroci brezdomci. Poleg dela v organizacijah v okvirju OZN, je Dalglish v vodstvenih organih več civilnodružbenih ter neprofitnih organizacij. V OZN je Dalglish zadnji dve leti na položaju višjega svetovalca v Svetovni zdravstveni organizaciji. 

Nepalska policija je objavila, da so pri aretaciji Dalglisha v hiši, kjer je v Nepalu prebival, našli dva dečka, stara 12 in 14 let. Policija tudi trdi, da je Dalglish obljubljal otrokom, da se bodo lahko šolali in preselili v boljše okolje ter jih tako pripravil, da so mu zaupali. Obtožujejo ga tudi, da je izkoriščal svoj visoki položaj in ugled, da je dolgo uspešno prikrival zlorabe; položaj in ugled pa sta mu dajala tudi občutek, da je nedotakljiv. Dalglish torej čaka na uradno obtožnico v nepalskem zaporu, njegov zagovornik pa je sporočil javnosti, da obtoženi zavrača krivdo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine