10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Orbanovi stranki se nasmiha že tretja zaporedna zmaga

Madžarski premier Viktor Orban je včeraj na zborovanju v kraju Szekesfehervar nedeljske parlamentarne volitve označil za usodne, saj pomenijo priložnost za Madžare, da zahtevajo nazaj svojo državo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Hočejo nam znova vzeti našo domovino,” je dejal o opoziciji na zadnjem zborovanju svoje stranke Fidesz pred nedeljskimi volitvami, na katerih se njegovi stranki obeta vnovična zmaga, 55-letnemu Orbanu pa že tretji zaporedni mandat na položaju predsednika vlade.

“Stranke, ki služijo tujim interesom in politiki, ki prejemajo plačilo iz tujine, želijo vladati in Madžarsko spremeniti v državo imigrantov,” je dejal. Ponovil je trditev, da bodo v primeru zmage opozicije na Madžarsko letos premestili 10.000 migrantov iz drugih držav EU.

Orban je v predvolilni kampanji volivce nagovarjal predvsem z begunsko problematiko in obljubami, da bo “Madžarsko ohranil madžarsko”.

Glede na javnomnenjske raziskave naj bi Fidesz na nedeljskih volitvah osvojil približno polovico vseh glasov, daleč zadaj se po anketah za drugo mesto borita desna stranka Jobbik in socialdemokrati, še dvema političnima strankama pa napovedujejo prehod parlamentarnega praga.

Zadnje novice

Sorodne vsebine