-2.6 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Orban svari pred samomorom Zahoda

Piše: Ivan Šokić

Madžarski premier Viktor Orban je v svojem govoru ob ponovni zaprisegi napovedal, da je pred Evropo desetletje gospodarskih tegob, vojne in politične šibkosti.

S prihodom pandemije wuhanskega koronavirusa in vseh nadaljnjih dogodkov, sta tako Evropa kot Madžarska vstopili v “čas nevarnosti” je po že peti zaprisegi na mestu premierja v ponedeljek 17. maja 2022 povedal premier Viktor Orban. Fidesz je na parlamentarnih volitvah 3. aprila 2022 že četrtič zapored zmagal z dvotretjinsko večino, kar še posebej jezi bruseljske aparatčike.

“Desetletje se je začelo z epidemijo koronavirusa in andaljevalo z vojno. Sankcije zaradi vojne so prinesle upočasnitev gospodarstva,” je govoril Orban. “Vojna in sankcije so povzročile energetsko krizo in v ZDA je obrestna mera sprožila obdobje inflacije.” Zaradi vsega našetetega je pred nami, po Orbanovem mnenju gospodarska kriza, možnost ponovitev epidemije in večji migrantski naval na Zahod.

Vse to bo po Orbanovem mnenju vodil v val samomorov Zahoda.”Načrt velike zamenjave evropskega prebivalstva, bistvo tega je zamenjava manjkajočih krščanskih otrok z migranti. Takšen eksperiment je načrt norosti spola in liberalne Evrope, ki je večji od nacionalnih držav in krščanstva in ne pušča ničesar na njihovem mestu.”

“Pozabljajo, da človek sam ne more nikoli biti svoboden, zgolj osamljen,” je opozoril Orban in poudaril, da se bo morala Madžarska podati na izbrano pot navkljub gospodarskim tegobam, vojni, intelektualni šibkosti evrope ter političnemu licemerju v Bruslju. “To je težka naloga, a lahko nam uspe.” Orban je pri tem poudaril pomen skupnosti in podporen tradicionalnim cerkvam. “Zagotovili bomo pogoje za pridiganje evangelija. Potrebe po cerkvenih institucijah je vedno več in pomembno je, da jim pomagamo,” je bil odločen Orban.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine