14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

ODVRATNO! Učitelj prisilil učence, da so morali klečeči obrnjeni proti Meki častiti Alaha v arabščini! Starši: Naši otroci ne bodo več klečali pred nam sovražno religijo!

Starši učencev 5. razreda v osnovni šoli v švedskem Bjurbäcksskolanu so bili šokirani, ko so jim njihovi otroci s solzami v očeh povedali, da jih je učitelj prisilil, da so na muslimanskih molitvenih preprogah v arabščini častili Alaha, poroča Mira Aksoy za švedski portal Samnytt.

Po poročanju portala so nekateri učenci (muslimani) v šolo prinesli molitvene preproge. Kdor jo ni imel, jo je dobil od učitelja. Ta jim je nato pokazal smer, kjer je Meka. Učenci so morali poklekniti in se sklanjati ter ponavljati za učiteljem, ki je v arabščini bral koran. Poleg tega je učence ločil po spolu: deklice so morale biti v zadnjem delu učilnice, dečki so bili spredaj. Ko so nekateri starši protestirali, jim je ravnatelj odvrnil, da je šlo za »igro vlog«.

Eden od staršev, ki se je predstavil kot Markus, je povedal, da je bil zelo jezen, ko sta mu hčerki povedali, kaj sta morali početi v šoli.

»To je v popolnem nasprotju z učnim načrtom, kot nam je bil predstavljen. Poimenovanje tega z ´igro vlog´ je bedasto. To kar so počeli je spodkopavanje vloge starša. Jaz sem tisti, ki bom vzgajal moje otroke, ne šola in ne učitelj. V šolo gredo, da se kaj naučijo. In če te to tisto, kar se morajo v šoli naučiti, potem moji hčeri ne gresta več v šolo. Še posebej ne, da bosta klečali pred nam sovražno religijo, ki dekleta zatira in marginalizira,« je še povedal Markus, ki zahteva suspenz ravnatelja in učitelja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine