14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Odlična novica za kulturne marksiste: katoliška Cerkev v Nemčiji dokončno uvedla blagoslov istospolnih parov

Piše: Blagovest.si

Da ima nemška t. i. sinodalna pot večinsko podporo tudi med nemškimi škofi, ni nobenega dvoma več. Danes so sporočili, da bo Cerkev v Nemčiji lahko od marca 2026 uradno izvajala obrede blagoslova istospolnih parov. Tako je danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sklenila posebna skupščina za reformo Cerkve.

Naklonjenost članstvu istospolno usmerjenih v Cerkvi je po poročanju argentinskih medijev znova izrazil tudi papež Frančišek. Vendar slednji zadnje čase ni izražal naklonjenosti sinodalni poti v Nemčiji.

Od 202 članov sinodalne skupščine jih je 176 glasovalo za, 14 proti, 12 pa se jih je vzdržalo. Zahtevana dvotretjinska večina je bila torej presežena. Tri leta do uveljavitve spremembe naj bi izkoristili za pripravo oblike obreda ob sodelovanju škofov.

Omogočanje obredov blagoslovitve istospolnih parov je bila ključna zahteva v procesu reforme, ki poteka od leta 2019, in je veljala za preizkus za sposobnost reformiranja Cerkve v Nemčiji.

Številne župnije v Nemčiji že izvajajo takšne obrede blagoslova, čeprav je to z vidika cerkvenih predpisov področje, ki ni regulirano.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine