6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Oče postmodernizma in idol sodobne levice Michel Foucault naj bi imel spolne odnose z 8-letniki

Piše: A.S.

Eden glavnih filozofov postmodernizma, Francoz Michel Foucault, katerega filozofija je postala eden izmed temeljev »woke« ideologije sodobne levice naj bi imel v 60. letih prejšnjega stoletja v Tuniziji spolne odnose z otroci, starimi tudi samo 8 let.

Francosko-ameriški avtor Guy Sorman je pred kratkim priznal britanskemu časopisu The Sunday Times, da je na lastne oči videl kako je Foucault v Tuniziji »dvoril« mladim dečkom, ko je bil profesor na Tunizijski univerzi. 8 in 9-letnim dečkom naj bi dajal denar in jim govoril naj ga ob 10. zvečer počakajo na »običajnem mestu«, je rekel za medije Sorman. Ob tem naj je dodal, da naj bi imel s temi dečki spolne odnose na pokopališču. Medtem, ko Sorman sedaj obžaluje, da o izprijenosti idola sodobnih levičarjev ni že prej javno govoril, trdi da so francoski mediji prav tako o tem nalašč molčali. »Novinarji so bili prisotni, bilo je veliko prič, vendar pa nihče ni o tem poročal, saj je bil Focault za nas takrat kot bog«, je povedal Sorman.

Michel Foucault je bil sicer eden prvih odprtih homoseksualcev med javnimi osebnostmi, leta 1984 pa je umrl zaradi virusa HIV pri svojih 57 letih. V svojih pisanjih je zagovarjal pedofilijo, obenem pa je podpisal peticijo za legalizacijo spolnih odnosov s trinajstletniki v letu 1977. Njegov biograf James Miller je prav tako pisal, da so Foucaulta zanimale tudi sadomazohistične prakse v homoseksualnih krogih, vendar pa v njegovi biografiji ne omenja pedofilije.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine