-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Obsojeni islamski terorist delal kot varnostnik v avstrijskem cepilnem centru

Piše: Ivan Šokić

V Avstriji so januarja 2022 na Dunaju aretirali 21-letnega varnostnika, ki je spolno napadel sodelavko. Zdaj so na dan prišle informacije, da je 21-letnik obsojeni terorist Islamske države.

Januarja 2022 so avstrijske oblasti aretirale 21-letnika, ki je delal kot varnostnik v Austria Center Vienna, največjem kompleksu namenjenem za konference v Avstriji. 21-letnik je osumljen poskusa spolnega napada na eno od sodelavk. Austria Center Vienna je sicer v zadnjem letu služil kot največji cepilni center proti covid-19 v Avstriji.

V sredo, 13. aprila 2022 je bil 21-letnik uradno obtožen spolnega napada. Sodišče je izpostavilo, da je bil posiljevalec že leta 2017, pri 17. letih obsojen na dve leti in pol dolgo zaporno kazen zaradi članstva v teroristični organizaciji. Za zapahi je prebil zgolj deset mesecev.

Mladi terorist se je maja 2016 skušal pridružiti Islamski državi v Siriji, a so ga prijele turške oblasti v Gaziantepu na vzhodu države in ga poslale nazaj v Avstrijo. Le nekaj mesecev kasneje so ga oblasti prijele zaradi poskusov rekrutacije za teroristično skupino v parku. Za teroriste je julija 2016 novačil fante stare komaj 11 in 12 let.

Tako vo Austria Center Vienna kot tudi organizaciji Arbeiter-Samariter-Bund, ki organizira cepljenje, trdijo, da niso vedeli za varnostnikovo teroristično ozadje. Zaupali so trditvam svoje ugledne varnostne službe, ki jim je zagotavljala, da so vsi njihovi zaposleni šli čez podrobno policijsko preverjanje ozadja.

21-letnik pa je vsem navkljub še vedno zaposlen pri ACV. Vztraja da je nedolžen kar se tiče obtožb spolnega napada in posilstva. Spolni odnosi med njima s sodelavko naj bi bili po njegovih trditvah s privolitvijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine