24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Novinarka nasprotovanje vsiljevanju transspolnosti označila za fašizem

Piše: Ivan Šokić

 

Po mnenju Guardianove novinarke je nasprotovanje transspolnikom enako fašizmu.

“Mislim, da stopamo v obdobje, ko bo najpomembnejša politična razlika med fašisti in antifašisti,” je na Twitterju zapisala Guardianova novinarka Julia Carrie Wong. “Zelo pomembno je razumeti, da je transfobija ena od najmočnejših točk dandanes – in se ravnati s tem v mislih,” je nadaljevala Wongova.

Prosto rečeno, nasprotovanje odkriti vojni na resnico in nestrinjanje z vsiljevanjem nebuloz LGBT kulta, je po mnenju levičarske novinarke enako fašizmu.

Wongova je svoje trditve skušala podkrepiti s spletno povezavo do članka Judith Butler v katerem avtorica trdi, da avtoritarci primerjajo “spolizem” s komunizmom in totalitarizmom.

Njene trditve so izzvale uporabnike Twitterja, ki so me drugim izpostavili, da je njen pristop kasičen pristop levice, ki vse vedno deli na fašiste in antifašiste, ter nato vse s čimer se ne strinja označi za fašizem. Posledično je fašizem postal izraz, ki je izgubil svoj prvotni pomen. V današnji rabi beseda zgolj označuje nekoga, ki se ne strinja z radikalno levico.

Kakor gre rek, ki ga pripisujejo pokojnemu britanskemu premierju Winstonu Churchillu, fašisti prihodnosti se bodo klicali antifašisti. Prihodnost je zdaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine