2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Novi koronavirus zajel vse kitajske regije, zabeležili največ smrtnih žrtev v enem dnevu

Novi koronavirus je samo v enem dnevu na Kitajskem zahteval 38 življenj, tako da jih je doslej zahteval že 170. Za 1700 je naraslo tudi število okuženih, ki jih je sedaj skupno 7700, so danes sporočile pristojne oblasti. Prvi primer okužbe so zabeležili v Tibetu, tako da je sedaj prisoten po celotni celinski Kitajski.

 

Omenjeno število mrtvih je najvišje v enem dnevu od izbruha virusa. Od okuženih jih je 1239 v kritičnem stanju, poroča agencija Reuters.

Od 170 smrtnih primerov so jih 162 zabeležili v provinci Hubei, kjer se nahaja mesto Wuhan, kjer se je pred mesecem dni virus prvič pojavil.

Izven Kitajske so doslej potrdili okoli 80 primerov okužb z virusom v okoli 20 državah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz Japonske, kamor sta se iz Wuhana vrnili že dve skupini japonskih državljanov, so sporočili, da so pri treh osebah ugotovili okužbo z virusom. V državi imajo tako sedaj 11 primerov.

Peti primer okužbe so zabeležili tudi v Franciji.

Na evakuacijo iz Wuhana medtem čaka približno 600 državljanov 14 članic EU. Prvi letali naj bi odpotovali danes. Na prvem letalu naj bi bilo 250 francoskih državljanov.

Strokovnjaki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se bodo zaradi vse večjega širjenja virusa v tujini danes v Ženevi na novem izrednem sestanku odločali, ali izbruh novega koronavirusa predstavlja grožnjo svetovnemu javnemu zdravju. Pred tednom dni še niso bili tega mnenja, čeprav so bili zelo razdeljeni. Medtem se je virus razširil tudi v Evropo, na Kitajskem pa vsakodnevno poročajo o pomembnem povečanju števila okuženih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine