10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Novi in novi zločini: Putinova soldateska v Černigivu ubila deset čakajočih na kruh

Piše: C. R.

V ruskem obstreljevanju v mestu Černigiv na severu Ukrajine je bilo ubitih deset ljudi, ki so v vrsti čakali na kruh. Življenja civilistov, vključno z otroki, je danes terjal tudi ruski raketni napad na konvoj, ki je bežal iz obleganega mesta Mariupolj, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile ukrajinske oblasti.

“Ruski vojaki so streljali na ljudi, ki so pred trgovino v stanovanjski četrti mesta Černigiv čakali na kruh,” so sporočili z ukrajinskega tožilstva. Po prvih podatkih je umrlo deset ljudi.

Lokalni mediji so že pred tem poročali, da se je napad zgodil okoli 10. ure dopoldne, objavili so tudi fotografije trupel, vendar pa navedb ni bilo mogoče neodvisno preveriti. Mesto Černigiv leži blizu meje z Rusijo in je od začetka vojne stalno tarča napadov ruske vojske.

Prav tako je ukrajinska vojska sporočila, da so danes ruski okupatorji obstreljevali kolono civilistov tekom njihove evakuacije iz Mariupolja v Zaporožje, in dodala, da točno število žrtev še ni znano.

Rusko bombardiranje je prizadelo tudi gledališče v Mariupolju, ki ga je več sto civilistov uporabljalo kot zatočišče, je sporočil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba, pri čemer število žrtev in poškodovanih prav tako ni znano.

“Še en grozljiv vojni zločin v Mariupolju. Množičen ruski napad na dramsko gledališče, kjer se je skrivalo na stotine nedolžnih civilistov. Stavba je zdaj popolnoma uničena, Rusi pa bi morali vedeti, da gre za civilno zatočišče,” je na Twitterju zapisal Kuleba.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine