14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Noro: švedski pohištveni velikan Ikea odpustil delavca, ker je javno nasprotoval paradi ponosa in citiral Sveto pismo!

Nekateri mediji v teh dneh poročajo, da je švedsko pohištveno podjetje IKEA v svoji podružnici v Krakovu na Poljskem odpustilo svojega dolgoletnega prodajalca pohištva, ker je na notranje povabilo k udeležbi na paradi ponosa odgovoril s citati iz Svetega pisma in sicer tistimi, ki obravnavajo homoseksualnost.

 

Med svetopisemski citati, ki jih je na intranetu omenjenega podjetja med drugim objavil uslužbenec Tomasz K., je tudi tale: “Kdor pohujša enega od teh malih, ki verujejo vame, bi bilo bolje zanj, da se mu obesi mlinski kamen na vrat in se potopi v globino morja.” (Mt 18, 6)

Ker naj bi delavec s tem žalil čustva istospolno usmerjenih ljudi, so ga iz službe odpustili iz krivdnih razlogov. Odpuščeni delavec pa je proti Ikei že vložil tožbo, poroča britanski spletni portal Pink News. Zaradi dogodka pa so Poljaki tudi že napovedali bojkot nakupa izdelkov Ikee.

Kdo ve, morda pa je prav usmeritev švedskega pohištvenega velikana razlog, da ga je v Slovenijo že pred časom vabil tudi ljubljanski župan ter velik podpornik LGBT Zoran Janković…

Zadnje novice

Sorodne vsebine