5.8 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

Noro: Nizozemska vlada bo slovenskemu proto-komunističnemu politkolesariatu podelila nagrado za človekove pravice

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Ko človek že misli, da zahodne države ne morejo biti bolj naivne, vidimo, da liberalni mimostreli nimajo dna. Ambasador nizozemske vlade v Sloveniji bo na slovesnosti v miniteatru podelil t. i. Tulip award – nagrado za boj za človekove pravice – enemu od izbora slovenskih podivjanim politkolesarskim anarholevičarjev, ki so dve leti zganjali strahovlado ulice po Ljubljani in kršili protikoronske zakone.

Ja prav ste slišali – za nagrado nizozemske ambasade za človekove pravice za leto 2022 so nominirani inštitut Danes je nov dan (spomnimo, vodi jo skrajno levi politični agitator Filip Dobranič – Muki), Inštitut 8. marec (vodi jo skrajno leva anti-NATO vnukinja urednika Komunista Nika Kovač) in Ljudska protestna skupščina (vodi jo sin tožilca Hinka JenullaJaša Jenull).

Spomnimo, medtem ko je bilo sredi korone najhuje in smo se vsi s  skupnimi močmi odrekali druženjem celo z najdražjimi, je ta skupina skrajnih levičarjev pozivala na ulice in razgrajala po Ljubljani brez kakšne posebne ideje, razen zahteve po odstopu desne vlade in koncu koronskih ukrepov, ki so jih razumeli kot “represijo”.

Protesti, ki so jih ustvarili skupaj z aktivisti na RTV Slovenija (mnogi od njih so danes del vladajoče politike), so ljubljanske ulice v petkih popoldne spremenile v pariški geto, kjer si mlade družine niso več upale ven, da se ne bi srečale s podivjanimi anarhisti. Napadalo se je reportažne avte “sovražnih” novinarskih hiš, našemu snemalcu je skrajnež Zlatko skušal ukrasti kamero, epicenter nezadovoljstva nad koronskimi ukrepi, ki so jih dolgo hujskali politkolesarji, pa je bil novembra 2021, ko so začeli nasilneži razbijati po Ljubljani, uničevati lastnino in brutalno fizično napadati novinarje.

Nasilnež Zlatko je želel snemalcu Nove24TV vzeti kamero. (Foto: STA)

Za divjaštvo in nespoštovanje protikoronskih varnostnih ukrepov jih je nova vlada, ki je gradila svojo legitimiteto na “svobodi” od koronskih ukrepov, nagradila. A slovensko vlado razumemo, saj gre za skupino skrajno levih oportunističnih agitatorjev, ki so s tihim državnim udarom skupaj z mediji in “civilno družbo”, ki jo nagrajuje nizozemska ambasada, povsem prevzeli oblast. A težko razumemo dejanje nizozemske vlade sploh glede na to, kaj se je dogajalo na Nizozemskem.

“Miroljubni” protestniki (Foto: STA/Twitter)

Protesti so bili zaznamovani s skrajno levim fanatizmom

Res je, da so protestniki bili povezani z levim establišmentom, a njihovo osnovno sporočilo je bilo povsem identično le eni stranki v parlamentu – s stranko Levica. Ta je bila tudi vir tega skrajno levega divjaštva.

 

Kot je opoziril predsednik SDS, gre za škandal, saj liberalna nizozemska vlada podeljuje nagrado skrajnim levim radikalcem, ki so svoje nezakonite proteste krasili s totalitarnimi komunističnimi simboli in nikoli niso bili kaj drugega kot skupina silovikov, ki je hotela na ulici s totalitarnimi metodami vreči legitimno izvoljeno oblast. Nizozemski liberalci najbrž ne vedo, da gre za skupino proti-zahodnih radikalcev, ki koketirajo z Rusijo in so ostro proti zahodnim povezavam, kot je zveza NATO. Prav tako so ostro proti tržnemu kapitalizmu.

 

Nizozemska vlada streljala na protestnike

Da bi bila ironija še bolj poudarjena – nikomur od njih se ni nič zgodilo, niti Jaši Jenullu, ki je moral kar zaigrati svojo “brutalno” aretacijo, kjer so ga policisti odstranili zaradi kršenja javnega reda in miru. Na drugi strani je nizozemska vlada premierja Rutteja v Rotterdamu brutalno zatrla protikoronske proteste – ni uporabljala le vodnih topov, ampak kar čisto prave policijske pendreke, s katerimi so brutalno pretepali protestnike in nanje celo streljali – trije ljudje so z resnimi poškodbami pristali v bolnišnici. Takrat sta nasilje policije opravičevala tako liberalec Mark Rutte kot socialistični župan Rotterdama Ahmed Aboutaleb.

V Rotterdamu je policija streljala na protestnike. (Foto: epa)

Žalitev za slovensko državo

Gre seveda za hudo žalitev slovenskega naroda, da se skrajno levim protestnikom, ki so vsem skupaj podaljševali koronsko agonijo, podeli takšna nagrada. Ne le, da to niso nobeni borci za človekove pravice. Takšna nagrada je pljunek v obraz slovenski parlamentarni demokraciji, saj legalno izvoljeno vlado dojema kot avtoritarno, hkrati pa policijo kot represivni aparat avtoritarnega režima. Tisti, ki živimo v Sloveniji, vemo, kako smešne so takšne trditve.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine