-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Noro! Maduro za vodjo “mirovnega sveta” nastavil kar kralja drog!

Piše: A. G. (Nova24tv.si)

Socialistični diktator Nicolás Maduro je v sredo zvečer napovedal ustanovitev posebnega nacionalnega “mirovnega” sveta in njemu podrejenih državljanskih enot, ki se bodo po njegovih besedah borile proti “nasilnim načrtom”, ki jih  “skrajna desnica” orkestrira proti njegovemu režimu.

Nicolás Maduro je podrobno opisal, da bo novi, “posebni svet za mir” (CEPAZ) vodil Diosdado Cabello, podpredsednik Združene socialistične stranke Venezuela (PSUV) in domnevni mamilarski kralj. Maduro je Cabellu pripisal zasluge za idejo in ustanovitev sveta. Vključeni pa bodo tudi organi državne policije in vojaške varnostne agencije, ki so vse pod nadzorom PSUV.

Socialistični diktator je pojasnil, da bodo enote sveta oblikovali po vsej državi. Ljudi je pozval, naj “branijo državo” in socialistično revolucijo pred domnevnimi “skrajnimi” desničarskimi načrti, tako domačimi kot tujimi. “Vso Venezuelo pozivam, naj brani mir, še posebej pa pozivam naše ljudi, naj se dobro organizirajo,” je dejal Maduro. “Obstajajo načrti proti miru, načrti, kako sovraštvo spremeniti v nasilje, česar ne bomo dovolili – in tudi ne smemo dovoliti.”

Svet bo “vohune” poslal v šolstvo, zdravstvo, tovarne …

Maduro je tudi opisal organizacijsko strukturo enot sveta po državi, in sicer bo “vsak vodja skupnosti sestavil ekipo štirih članov vseh starosti, sam pa bo odgovoren za načrtovanje. Ta mehanizem se začne izvajati danes,” je nadaljeval Maduro. “Vsaka prava revolucija, kot je naša, se mora znati prenoviti, se znati posodobiti. To je formula za trajno zmago!” Maduro je svojo razlago nadaljeval z navedbo, da bodo enote sveta razporejene postopoma v delovnih centrih, tovarnah, podjetjih, srednjih šolah, bolnišnicah, sistemih javnega prevoza, električnih in vodnih objektih ter centrih za skladiščenja hrane in zdravil. Zgornji “mirovni” svet, ki ga vodi Cabellov, pa bo zadolžen za usklajevanje enot z bolivarsko milico pod nadzorom režima.

Po Madurovih besedah ​​naj bi venezuelska “opozicija” skušala “vcepiti sovražni govor” in proteste proti socialističnemu režimu. “Imajo načrte za napad na mir v državi,” je v sredo zatrdil Maduro. “Združili bomo, kar lahko združimo, da zagotovimo mir ljudem, da skrajna desnica ne bo s svojim sovraštvom in željo po maščevanju napadla ljudi. Zato pozivam ljudi, naj branijo mir v vašem bloku, na vašem stopnišču, v vaši ulici, vaši skupnosti, na vašem sodišču, v vaši šoli – naj branijo mir,” je zaključil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine