4.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 5 decembra, 2022

Noro! Evropski parlament trdi, da je velika demografska zamenjava teorija zarote!

Piše: Rodoljub.si

Evropski parlament je 10. novembra sprejel resolucijo o rasni pravičnosti, ne-diskriminaciji in antirasizmu v Evropski uniji, ki med drugim označuje »teorijo« o veliki demografski zamenjavi za rasistično. V resoluciji, ki se med drugim posveča tudi strukturnemu in institucionalnemu rasizmu, podprlo pa jo je 422 članov Evropskega parlamenta, medtem ko jih je 144 glasovalo proti, 42 pa jih je bilo zadržanih, Evropski parlament poziva k učinkovitemu boju proti vsem oblikam rasizma in diskriminacije.

Med drugim je po poročanju medija European Conservative v sprejetem dokumentu zapisano, da  v državah članicah politiki »skrajne desnice« uspešno širijo »teorije zarote«, kakršna je velika zamenjava, v osrednji politični diskurz. Temu smo bili priča predvsem v Franciji, kjer je bila velika demografska zamenjava tudi ena izmed tem zadnjih predsedniških volitev.

Že leta lahko poslušamo, da je velika zamenjava – izraz, ki ga je skoval francoski pisatelj Renaut Camus – samo teorija zarote, ki jo izkorišča desna politična opcija. Vendar pa lahko to isto »teorijo zarote« opazimo na lastne oči v praktično vsakem večjem mestu Zahodne Evrope. Nadalje, Združeni narodi so že na prelomu tisočletja objavili študijo o t.i. »nadomestnih migracijah«, ki naj bi reševale problematiko nizke rodnosti in starajočega se prebivalstva Zahoda. Po poročanju španskega časopisa La Vanguardia pa naj bi Združeni narodi skupaj z avstrijskim Wittgenstein centrom in Centrom za globalni razvoj iz Washingtona, zagovarjali prepričanje, da mora Evropa v prihodnjih desetletjih sprejeti vsaj 60 milijonov večinoma afriških migrantov, če želi »preživeti«.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine