9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

“Nihče nima večje ljubezni…” Koronavirusu podlegel duhovnik, ki se je nesebično odpovedal respiratorju v korist mlajšemu pacientu!

72-letni duhovnik je pokazal veliko mero nesebičnosti potem, ko je svoj respirator odstopil mlajšemu neznanemu pacientu, ki je bil prav tako okuženem z novim koronavirusom. Oče Giuseppe Berardelli, glavni duhovnik v Casnignu, je umrl prejšnji teden v Bergamu, eni izmed najhuje prizadetih pokrajin v italijanski krizi s koronavirusom, potem, ko je odstopil respirator, ki so ga kupili njegovi župljani. 

 

“Bil je preprosta, neposredna oseba z veliko prijaznosti in ustrežljivosti do vseh, tako vernikov kot tudi neverujočih,” je v izjavi po poročanju italijanskih medijev dejal župan Casnigoja Giuseppe Imberti. Čeprav pogreba za duhovnika ni bilo, je bilo mogoče videti, kako so prebivalci ob pogledu na njegovo trugo, ki je bila na poti na pokop, v znak spoštovanja ploskali s svojih balkonov.

Širil je mir in veselje med ljudmi
Clara Poli, županja Fiorana, kjer je bil Berardelli duhovnik župnije, je po poročanju Independenta povedala, da je bil pokojni “velika osebnost”, ki je imela zelo rada svoj motocikel. “Spominjam se ga na njegovem starem motociklu Guzzi. Rad je imel svoje motorno kolo. Ko je šel mimo, je bil vedno vesel in poln navdušenja, s čimer je v naših skupnostih širil mir in veselje,” je dejala.

Najmanj 60 duhovnikov je zaradi okužbe z novim koronavirusom umrlo v Italiji od torka dopoldne, poroča londonski časnik Catholic Herald. Papež Frančišek je v torek namenil molitev zdravnikom in duhovnikom, ki so umrli med pandemijo. Italija je postala država z najhujšim izbruhom koronavirusa na svetu, prehitela je celo Kitajsko, kjer je bil virus prvič identificiran.

Glede na to, da ima Italija več kot 69 tisoč primerov okužb z novim koronavirusom, ne čudi, da jo označujejo kot epicenter svetovne pandemije, ki je prizadela več kot 160 držav in pokosila preko 18 tisoč ljudi. Avstrijska tiskovna agencija APA poroča, da je novi koronavirus v zadnjih 24 urah spet zahteval rekordno število smrtnih žrtev v Italiji. Našteli so jih kar 743, kar je občuten porast po dveh dneh umirjanja trenda.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine