19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Ni šala! Papež Frančišek želi povsem po socialistično doseči prerazporeditev bogastva med bogatimi in revnimi!

Če ste doslej le ugibali, ali je papež Frančišek ljubitelj komunizma, sedaj o tem ni več dvoma. Napoved konference, na kateri naj bi papež predstavil poglede na svetovno gospodarstvo in se o tem pogovarjal z ostalimi udeleženci, to dokazuje, poroča portal ZeroHedge.com.

 

V svojem vabilu namreč papež mladim ekonomistom in podjetnikom z vsega sveta zelo jasno sporoča svojo levičarsko agendo, ki je usmerjena protitržno in navija za množično prerazporeditev bogastva in preurejanje sedanjih gospodarskih sistemov v skladu z ukrepanjem proti podnebnim spremembam. Kot pravi, so potrebne spremembe na področju ekonomije, ki mora postati bolj humana in ne sme izključevati, pač pa posvečati več skrbi za okolje.

Ob tem se seveda mnogi sprašujejo, kako legitimna je v resnici izvolitev sedanjega papeža glede na stališča, ki v marsičem nasprotujejo nauku Cerkve. A na konferenci, na kateri naj bi nastopil papež, naj bi sodeloval tudi profesor Luigino Bruni, zagovornik prerazporejanja bogastva od bogatih k revnim. Bruni je sicer profesor politične ekonomije na italijanski univerzi LUMSA ter avtor številnih knjig. Ob tem trdi, da takšno razporejanje bogastva temelji na Svetem pismu, češ da je mogoče z jemanjem bogatim doseči družbo splošne blaginje. No, kljub temu pa je omenjeni profesor očitno pozabil na sedmo zapoved, ki varuje zasebno lastnino pred ropanjem.

Kakorkoli že, Bergoglio, Bruni in ostali veliki katoličani, ki se radi navdihujejo po ameriškem levičarju Bernieju Sandersu, očitno ne dojamejo, da družbena neenakost ni rezultat kapitalizma, ampak finančne politike Svetovne banke ter politike davkov. Kot je znano, davčne politike varujejo določene elite pred konkurenco, zato lahko ohranjajo svojo moč. Povsem očitno je, da imajo tu škarje in platno v rokah centralne banke, ki lahko manipulirajo s finančnimi tokovi. Kar nato sproža pojave na borzah, kot je denimo napihovanje balona.

Če bi torej papež Frančišek resnično želel reformirati sedanji gospodarski in finančni sistem, potem bi moral najprej pozvati k ukinitvi centralnega bančništva, navaja prej omenjeni portal. Prosti trg v bančništvu je namreč antipod sedanjega sistema kreditiranja in tiskanja denarja. Očitno pa je papež v svoji socialistični vnemi tudi pozabil dosedanje izročila številnih mislecev o financah in gospodarstvu, kot so bili denimo misleci iz časa sholastike ter predstavniki univerze Salamanca. S tem pa je tudi na nek način revidiral krščanski pogled na določene zadeve. Že papež Pij XII. je tudi opozarjal, da za katoličana ni sprejemljiv niti zmerni socializem. Po drugi strani pa so levičarske ideje že po drugem vatikanskem koncilu začele prodirati v Cerkev, kar se je močno okrepilo v času sedanjega papeža. Očitno papež Frančišek in njegovi pristaši nočejo sprejeti resnice, da bistvo socializma temelji na človekovi zavisti, kar je eden od glavnih grehov. Zato je bil socializem nekoč obsojen, sedaj pa ga spreminjajo v vrlino.

Zadnje novice

Sorodne vsebine