14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

NI ŠALA! Nov šolski pravilnik proti diskriminaciji pravi, da mora učenec, če želi sošolce povabiti na rojstni dan povabiti kar cel razred! Drugače bodo starši obtoženi diskriminacije!

Če se starši odločijo, da za svojega otroka organizirajo rojstnodnevno zabavo in želijo nanjo povabiti tudi njegove sošolce, bodo morali povabiti cel razred. Drugače bodo obtoženi diskriminacije.

To predvideva pravilnik proti diskriminaciji, ki je v Srbiji stopil v veljavo 1. septembra, poroča srbski Blic. Srbski starši so ogorčeni. Menijo, da ne more država predpisovati, koga njihov otrok povabi na zasebno zabavo.

V šolah pravijo, da to velja samo za šolske prostore. To pomeni, da otrok v šoli ne sme povabiti sošolca na zabavo, če ne povabi celega razreda. Zunaj šole pa to lahko stori.

A to ni edina cvetka tega pravilnika. Vsak razred ima kakšnega razgrajača, ki nadleguje sošolce. Včasih se zgodi, da starši ravno zaradi bojazni, da bi ta razgrajač kaj storil njihovemu otroku, otroka ne pošljejo v šolo. Zdaj pa pozor! Pravilnik pravi, da je to diskriminacija razgrajača.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine