2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Neverjetno: Škotski premier bi celotno EU spremenil v begunsko taborišče za Palestince

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Potomec pakistanskih imigrantov in škotski premier Humza Yousaf je dobil navdih, da bi družine, ki živijo v Gazi, preselil v EU, skupno en milijon ljudi. Velik del bremena bi sicer prevzela Škotska.  

Škotski predsednik vlade Humza Yousaf vztraja, da je njegova država pripravljena sprejeti delež palestinskih migrantov, obenem pa poziva preostale članice EU, da storijo enako. 38-letnik je prepričan, da bi morala britanska vlada nemudoma oblikovati načrt za preselitev ljudi iz Gaze, in da bi tistim, ki želijo zapustiti ozemlje, takšno priložnost tudi ponudili. Zahodne vlade je pozval k vzpostavitvi humanitarnih koridorjev za ilegalce, poroča Remix News.

Pritoževal se je, da je Škotska “preveč bela”
Škotska bo prva znotraj Združenega kraljestva, ki bo varnost in zatočišče nudila ljudem, ki trpijo zaradi spopadov. Spomnimo, da podporniki teroristične organizacije Hamas trenutno protestirajo po vsej Evropi, tudi v Londonu, Parizu in Berlinu, nekateri protesti pa so se sprevrgli v odkrite spopade policijo. Yousaf, čigar družina izvira iz Pakistana, je poročen z Arabko, katere starši živijo na območju Gaze. Sorodniki njene družine so ujeti v trenutni konflikt in ne morejo zapustiti ozemlja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine