14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Nevarnost na vidiku! V Sarajevo se iz Sirije vračajo džihadisti, ki so se ISIS pridružili iz BiH!

Devet moških, pripadnikov teroristične organizacije Islamska država, ki v BiH prihajajo iz Sirije, bo aretiranih in predanih tožilstvu BiH takoj, ko letalo prispe na sarajevsko letališče, poroča portal dnevno.hr.

 

Poleg devetih nevarnih teroristov bodo iz Sirije deportirali še sedem žensk in 15 otrok, pričakujejo pa da se vo v BiH vrnilo še 256 teroristov.

Prihajajoči teroristi so Armin Čurt, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Alisić, Miralem Berbić, Hamza Labidi, Muharem Dunić, Emir Markota in Armin Dželko.

“Vsi bodo osumljeni kaznivega dejanja organiziranja teroristične skupine v povezavi s kaznivimi dejanji nezakonitega oblikovanja in pridruževanja paravojaškim ali paravojaškim formacijam in terorizma,” je za Novosti povedal Dragan Mektić, minister za varnost BiH.

Izredno nevarni

Devetica, ki bo prispela v BiH, spada v skupino vedranskih vehabijcev Nusreta Imamovića, ki se že pet let bori za Islamsko državo. Med njimi sta najbolj nevarna Armin Čurt in Jasmin Keserović, ki sta v imenu Islamske države objavljala javna video sporočila, ki pozivajo k pobojem po Združenih državah Amerike.

“Vse osebe, ki prihajajo v BiH iz Sirije, so nevarne. To so ljudje, ki so se vojaško usposabljali in sodelovali v terorističnih akcijah. Emir Markot je še posebej nevaren. Njegove slike še ni, domnevajo pa tudi, da njegovo lažno ime in službe niti ne vedo, kdo se skriva za tem imenom,« je dejal Dževad Galijašević, strokovnjak za boj proti terorizmu.

Prihajajo z novimi sporočili

Dodaja, da bi njihova izpustitev pomenila krepitev radikalne ideologije v BiH, saj prihajajo tudi z novimi sporočili za radikalne islamiste v BiH.

“Če pravosodje BiH tem devetim moškim ne izreče let zapora, bo to jasno sporočilo, da so teroristi v BiH dobrodošli. Zaradi te poteze bi BiH postala “smodnik,” ki bi lahko eksplodiral v škodo Evropske unije. “

Zadnje novice

Sorodne vsebine