28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Neslavni rekord v Londonu: v enem tednu že sedma smrt zaradi napada z nožem

V vzhodnem predelu Londona je bila v zgodnjih jutranjih urah do smrti zabodena že sedma žrtev ta teden. London je tako letos z več kot 140 žrtvami nasilne smrti presegel rekord izpred enajstih let. Po domnevah naj bi šlo za obračune med tolpami.

 

V soboto, 21. decembra 2019 je londonska policija od 2h zjutraj prejela klic, da je v vzhodnem predelu Londona imenovanem Newham več ljudi udeleženih v pretepu.

V spopadu je bil poškodovan 29-letnik, ki je na mestu dogodka izkrvavel. Po poročanju Standarda je bil ob 2:44h razglašen za mrtvega. Čeprav naj bi njegove najbližje že obvestili o njegovi smrti, pa zaenkrat uradna identifikacija še ni bila opravljena.

Rekordno število smrti

V zvezi z incidentom je bil aretiran moški, predstavnik londonske policije pa ni želel razkriti dodatnih podrobnosti. “Trenutno poteka preiskava o okoliščinah,” so sporočili s policije.

To je že sedma nasilna smrt v Londonu samo v tem tednu. Po podatkih britanskega notranjega ministrstva je bilo v Londonu letos zabeleženih 141 umorov, kar je najvišje število od leta 2008. Independent poroča, da so bile vzrok smrti vseh sedmih ločenih incidentov vbodne rane.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine