-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Nemški minister za gospodarstvo pozval državljane, da se manj tuširajo

Piše: Ivan Šokić

S porastom cen energentov prihaja tudi vedno več pozivov k varčevanju. Nemški gospodarski minister Robert Habeck je Nemce pozval naj zmanjšajo gretje, število prh in obiskov v savnah, da bi pomagali zmanjšati nemško odvisnost od ruskih energentov.

Nemčija je pred začetkom ruske specialne operacije v Ukrajini iz Rusije uvozila 55 odstotkov vsega zemeljskega plina, tretjino nafte in 45 odstotkov premoga. Zaradi sankcij, ki so jih Zahodne države na čelu z EU uvedle proti Rusiji pa so začele cene energentov strmo naraščati.

Nemški gospodarski minister Robert Habeck je nemško prebivalstvo pozval, da pomagajo državi zmanjšati odvisnost od ruskih energentov in zmanjšajo število obiskov v savni ter pogostost tuširanja.

Habeck je državljane pozval naj tudi zmanjšajo gretje v svojih domovanjih. Pri tem ga je podprl tudi nekdanji deželni minister Peter Hauk. “Pozimi lahko v puloverju zdržite na 15 stopinjah Celzija. Nihče ne bo umrl. A ljudje umirajo drugod,” je pridigal.

Največji nemški mediji so podprli Habecka in njegove ideje ter začeli s pisanjem člankov, kako je čisto dovolj za ohranjanje osnovne higiene že če se človek opere na samo štirih predelih telesa. Nemcem priporočajo, da se umivajo samo pazduhe, stopala, zadnjico in sramni predel. Zato, da bo Nemčija zmanjšala odvisnost od uvoza ruskih energentov, do katere je prišlo zaradi fanatičnega zasledovanja “zelene” energije, ki pa se je izkazala za nezanesljivo, nezadostno in še drago.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine