26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Nemška AfD bi z Avstrijo, Italijo in Madžarsko oblikovala trdnjavo Evropa, ki ne bi več sprejemala migrantov

Vodja nemške skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) Jörg Meuthen je danes dejal, da bo poskušala njegova stranka z Avstrijo, Italijo in Madžarsko oblikovati “trdnjavo Evropa”. To po navedbah nemške tiskovne agencije dpa pomeni, da Evropa ne bo več sprejemala migrantov. Avstrijska vlada je zavrnila povezovanje.

Meuthen je na današnjem kongresu AfD v Augsburgu na Bavarskem povedal, da stranka “želi in mora” sodelovati s temi tremi državami za okrepitev svojih stališč na področju migracij.

Multikulturalizem je bil velika ideološka zmota začetka 21. stoletja in tisti, ki natančno pogledajo, lahko že ugotovijo, kako bomo premagali to donkihotsko ideologijo – to utopijo,” je povedal.

Iz avstrijske vlade so že sporočili, da se avstrijski kancler Sebastian Kurz ne vidi kot zaveznik AfD. “Za Sebastiana Kurza je v Nemčiji zaveznica zvezna vlada s kanclerko Angelo Merkel na čelu in notranjim ministrom Horstom Seehoferjem,” so navedli. “Smo jasno proevropska vlada,” so poudarili. Avstrijsko vlado sicer poleg kanclerjeve konservativne ljudske stranke (ÖVP) sestavljajo skrajno desni svobodnjaki (FPÖ).

Kot je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še sporočila avstrijska vlada, se Kurz na področju migracij zavzema za evropsko rešitev.

Drugi vodja največje nemške opozicijske stranke Alexander Gauland je ob tem na kongresu dogovore, ki so jih na vrhu EU ta teden sprejeli evropski voditelji, označil za “popoln polom”. Dogovori po njegovih besedah ne bodo ničesar doprinesli k zaustavljanju migrantov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine