5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Nemčija: Brutalno umoril sosedo in jo stlačil v kovček – migrant se sedaj upira deportaciji!

Na sojenju migrantu, ki je brutalno umoril svojo 87-letno sosedo v nemški zvezni državi Turingija, je prišlo na plano, da je ta celo ustvaril lažno identiteto z namenom, da bi lahko živel v Nemčiji. Že pred leti bi ta namreč moral biti deportiran, je ugotovila policija. 

Ko so migranta tekom zaslišanja povprašali glede nedoslednosti v profilu, so prišli do odkritja, da njegove navedbe, ki jih je predložil nemškim organom za migracije nikakor niso v skladu s podatki, pridobljenimi iz moškega pametnega telefona.

Lagal glede države izvora

Osumljenec je v Nemčijo prispel leta 2011 in ob tem zatrdil, da je iz Afganistana prispel kot mladoletnik v spremstvu. Povedal je tudi, da mu je ime Auwel Nom Lakab. Moškega so sedaj identificirali kot Mohammeda A., policija pa trdi tudi, da je morda lagal tudi glede datuma svojega rojstva. Ključno je tudi odkritje, da je morda Mohammed prišel iz Pakistana, namreč na njegovem pametnem telefonu so našli približno 50 pakistanskih številk, nobene pa iz Afganistana – in to velja vključno za stik, ki je označen z imenom mati. To odkritje podpirajo tudi dodatni dokazi tolmačev, ki so preučevali vsebino njegovih sporočil.

To, da je bila Mohammedova prvotna prošnja za azil leta 2011 zavrnjena s strani nemških oblasti, celotnemu primeru daje popolnoma novo razsežnost. Uspelo mu je namreč ostati v državi, ker so verjeli, da je prišel iz Afganistana, ki za razliko od Pakistana v Nemčiji velja za “nevarno” državo, deportacijo v državo pa posledično temu stojijo že več let.

Migrantova žrtev, identificirana kot Ursula P., je bila najdena zavita v posteljnino v kovčku, ki je bil shranjen v kleti. Po podatkih policije je bila ženska brutalno pretepena, prejela je vbodno rano, na koncu pa so jo zadavili s šalom. Soseda pokojne, domnevno 24-letnega migranta, so kmalu zatem aretirali zaradi suma umora, saj so sledove njegovega DNK našli po celotnem delu telesa žrtve, pa tudi enega od njegovih nohtov. Medtem, ko osumljenec vse od aretacije molči, policija meni, da je deloval iz pohlepa.

Obetal si je več tisoč evrov z računa umorjene

Preiskovalci so na telefonu migranta našli fotografije osebne izkaznice in debetne kartice umorjene, skupaj z izpiskom njenega računa, ki nakazuje, da je na bančnem računu imela 10 tisoč evrov. Osumljenec je kmalu po umoru poskušal prenesti 7 tisoč evrov z računa žrtve. Žrtev in osumljenec sta se po poročanju lokalnih medijev poznala.  Ta je žensko slepil s svojimi žalostnimi zgodbicami o tem, kako je bil njegov oče obglavljen, njegova mati pa slepa. Ker se ji je ta smilil, mu je večkrat dajala gotovino. Vse skupaj mu je dala že kar 10 tisoč evrov.

Foto: iStock

Smatra se, da je bil migrant po umoru počutil nekoliko neuravnoteženo, eden izmed stikom na aplikaciji WhatsApp mu je namreč svetoval, da naj se opraviči Alahu za to kar je storil in ga povpraša za pomoč. Kakorkoli, drugi dokazi kažejo, da ni šlo le za spontano agresivno dejanje .Zgodovina iskanja brskalnika na njegovem pametnem telefonu po poročanju Russia Today namreč kaže, da je iskal informacije po naslednjih ključnih besedah: “roparski morilci”, “smrtna kazen v Nemčiji” in “trajanje pripora”, preučeval pa je tudi zgodovino nemškega serijskega morilca, znanega kot “morilec poldneva”, ki je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja ubil kar sedem ljudi. Sicer pa je večino svojega časa preživel na internetu in stavil na šport, brskal po pornografskih mestih in iskal prostitutke v bližini kraja svojega bivanja.

Migrant, ki nima nobene izobrazbe ali poklicne kvalifikacije, je živel od socialnih prejemkov, odkar je ta prispel v Nemčijo, ta pa je bil policiji znan tudi kot ponovni prestopnik. Pred tem je bil namreč najmanj petkrat pridržan, obtožen je bil tudi zaradi goljufije, žalitev in groženj ljudem.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine