11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Nemci ob pandemiji koronavirusa kopičijo toaletni papir, Španci in Italijani pa vino

Ob pandemiji novega koronavirusa so številni nakupili zaloge. Pri tem se je izkazalo, da v različnih državah množično nakupujejo različno blago, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Medtem ko so Nemci v trgovinah najprej izpraznili police s testeninami in toaletnim papirjem, so se Italijani in Španci oskrbeli z vinom, Turki pa s kolonjsko vodo.

 

Po toaletnem papirju je povpraševanje veliko tudi v Skandinaviji, ZDA, Veliki Britaniji in Izraelu. V Italiji ga po drugi strani ne kupujejo toliko na zalogo, kopičijo pa razkužilo.

V Turčiji je trenutno težko priti do njihove kolonjske vode, Kolonye. Tradicionalno jo ponudijo obiskovalcem, nekateri si z njo “osvežijo” roke na potovanjih. Ker vsebuje okoli 80 odstotkov etanola, deluje dezinfekcijsko.

V Španiji je poleg toaletnega papirja in testenin zadnje dni v trgovinah težko kupiti vino. Tudi v Italiji so police z vinom pogosto prazne. Bolgari so si po drugi strani nakupili zaloge citrusov.

V Skandinaviji oblasti opozarjajo prebivalce, naj ne kupujejo na zalogo zdravil, kot sta paracetamol in inzulin.

V ZDA je veliko povpraševanje po vodi v plastenkah, v trgovinah na območju Washingtona je dopisnik dpa opazil tudi izpraznjene police z mesom.

Nizozemci pa so se oskrbeli z marihuano. Tik pred zaprtjem znamenitih prodajaln, coffee shopov, zaradi koronavirusa so ljudje v nedeljo v dolgih vrstah čakali, da so si kupili zaloge, še poroča dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine