16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Nemci ne hodijo na bazene: bojijo se migrantov, ki prihajajo oboroženi s sekirami

Če se Nemci te dni spopadajo z rekordno vročino, pa je na nemških bazenih še bolj vroče. Tokrat niso kriva brhka dekleta, temveč migranti, ki razkazujejo svoje divjaštvo in sposobnosti z noži. Nemci se zato vedno pogosteje odločajo, da raje kot da bi šli na bazen, ostanejo doma.

Prejšnjo sredo je prišlo do večjega spopada na magdeburškem bazenu med skupino Hrvatov in Afganistancev. Afganistanski migranti naj bi po poročanju Voice of Europe 17-letni Hrvatici nagajali z vodo. Ta se je odzvala tako, da je enega od Afganistancev odrinila na tla. Med dvema skupinama je prišlo do verbalnega obračunavanja, intervenirali so namreč dekletovi bratje, nakar je sledil pretep.

Policija je v spopadu med obema skupinama zasegla sekiro in sprožila preiskavo v zvezi z resno telesno poškodbo, ki jo je utrpela ena od uradnih oseb.

Spolna nadlegovanja

Prva tako v sredo je okoli 17. ure prišlo do spopada na bazenu v Erfurt Nordbadu, kjer je 20-letni turški državljan z neznanim orožjem napadel 23-letnega Nemca. Turka so ustavili varnostniki, ki so intervenirali, še preden bi lahko prišlo do resnih posledic. V policijskem poročilu so zapisali, da je med njunim spopadom prišlo do rabe orožja, po ugibanjih naj bi šlo za solzivec.

V Chemnitzu sta v četrtek sirska najstnika spolno nadlegovala dve 12-letni nemški deklici na lokalnem bazenu. Deklici sta stekli po pomoč k reševalcu iz vode, ki je poklical policijo. Policija je mladostnika prijela ter ju predala staršem. Varnostno osebje naj bi zaradi incidenta začelo patruljirati po območju, še zlasti takrat, ko je na bazenu več ljudi, saj se je podoben incident zgodil tudi pred nekaj tedni, ko so “tujci otipavali dekleta in napadali ljudi”.

Burkini je prisoten tudi na domžalskem bazenu.

Isti dan je po besedah tiskovnega predstavnika policije Petra Kleinfelda prišlo do spopada med 40 migranti na bazenu v Melleju. Obiskovalci bazena so bili v skrbeh, da bi lahko situacija še dodatno eskalirala, zaradi česar so poklicali policijo. Policija bo zaradi tega okrepila svojo prisotnost na bazenu. O podobnih varnostnih ukrepih razmišljajo tudi na drugih nemških bazenih.

Fenomen migrantov na bazenu je opaziti tudi v Sloveniji

Tudi v Sloveniji se zadnje čase krepi migrantska prisotnost na bazenih. Zaenkrat tako imenovane “rjuharice” samo namakajo svoje burkinije. A če je slediti trendom, se mogoče lahko začnemo spraševati, kako dolgo še, preden bomo tudi v Sloveniji bolj kot o obisku bazena na vroč poletni dan razmišljali, če ne bi raje ostali doma. Navsezadnje – sekire, noži, solzivci, pretepi in podobne stvari niso ravno na dnevnem meniju posameznika, ki se hoče samo ohladiti v vodi.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine