30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Ne glede na širjenje koronavirusa na Hrvaškem dovoljene glasbene prireditve do tisoč ljudi

V Sloveniji so v sredo ob 935 testiranjih potrdili 27 novih okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 24 bolnikov s covidom-19, med njimi dva na intenzivni negi. Iz bolnišnice so v sredo odpustili eno osebo, nihče pa zaradi covida-19 ni umrl, je vlada sporočila na Twitterju. Skupno so doslej v Sloveniji potrdili 2033 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 115 bolnikov.

Na Hrvaškem bo medtem dovoljeno organizirati glasbene prireditve na prostem za 1000 obiskovalcev, v zaprtih prostorih pa za 500 ljudi, je objavil Hrvaški zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Sprostitev epidemioloških ukrepov so pripravili v sodelovanju s predstavniki hrvaške glasbene industrije, ki je opozorila na nevzdržno stanje.

Organizatorji glasbenih dogodkov na Hrvaškem so pred kratkim od epidemiologov zahtevali jasna priporočila, ki bodo omogočala festivalske in koncertne glasbene dogodke. Kot so pojasnili, je v hrvaški glasbeni industriji zaradi strogih epidemioloških ukrepov ogroženih 15.000 delovnih mest. Mnogi med delavci v tej panogi so na robu preživetja, so poudarili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine