10.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Navalni zaradi domnevne zastrupitve v bolnišnici

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je nezavesten in je na intenzivni negi v bolnišnici v Omsku, potem ko ga je po vsej verjetnosti nekdo namerno zastrupil, je danes na Twitterju sporočila njegova tiskovna predstavnica Kira Jarmiš.

 

Navalni je bil na letalu iz Sibirije proti Moskvi, ko se je začel nenadoma zelo slabo počutiti. Letalo je nato zasilno pristalo, njega pa so nemudoma prepeljali v bolnišnico v Omsku, kjer je zdaj na intenzivni negi na oddelku za toksikologijo, poroča ruska tiskovna agencija Tass in dodaja, da je po navedbah vodstva bolnišnice njegovo stanje resno.

Kot je tvitnila Jarmiševa, predvidevajo, da so ga namerno zastrupili, in sicer tako, da so nekaj vmešali v njegov čaj, saj je bila to edina stvar, ki jo je danes zjutraj popil. “Zdravniki pravijo, da se je strup preko vroče tekočine zelo hitro absorbiral,” je pojasnila.

Dodala je še, da je Navalni nezavesten in priključen na respirator ter da so na njihovo zahtevo v bolnišnico poklicali policijo.

44-letnik je ena najvidnejših opozicijskih osebnosti v Rusiji. Znan je predvsem po svojih kampanjah proti skorumpiranim kremeljskim uradnikom in politikom ter je glasen kritik ruskega predsednika Vladimirja Putina. V preteklosti je bil že večkrat tarča različnih fizičnih napadov, spominja francoska tiskovna agencija AFP.

Med drugim so ga napadalci leta 2017 polili z zelenim barvilom, ki se uporablja kot razkužilo, pri čemer je utrpel kemične opekline na očesu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine