3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Nasilje nad katoliškimi duhovniki v Afriki se stopnjuje: Umorjenega našli s prerezanim vratom in pohabljenim truplom!

Sedmi dan po ugrabitvi so katoliškega duhovnika našli mrtvega. Ob najdbi njegovega trupla v plitkem grobu je bilo ugotovljeno, da je bil pred umorom podvržen tako grozljivemu mučenju, da kar zaledeni kri v žilah. Imel je namreč prerezan vrat, njegovo truplo pa je bilo razrezano na kose. 

Policija je pohabljeno truplo ugrabljenega 43-letnega duhovnika Michaela Maingija Kyenga odkrila v torek na nabrežju reke Embu v centralnem delu Kenije.

Očeta Kyenga so nazadnje videli na dan ugrabitve, ko je vozil svoj avtomobil. Ko se duhovnik ni vrnil v svojo župnijo Thatha, so ga kolegi duhovniki policiji prijavili kot pogrešanega. Policija je razkrila, da je po pokopu duhovnika skupina štirih morilcev ukradla njegov avto in se odpeljala do mesta Malindi, kjer so ukradli del njegovega denarja, ki ga je imel na lokalni banki, nato pa so se zapeljali nazaj v Nairobi.

Dva morilca še vedno na begu
Kmalu zatem so policisti prišli na sled morilcem, ki so vozili duhovnikov avto na avtocesti v Mombasi. Po streljanju je policiji uspelo prijeti dva napadalca. Eden izmed njiju, 25-letni Michael Muthini Mutunga, je policiji pokazal mesto, kjer so pokopali duhovnika. Detektivi pa navajajo, da iščejo sledi za drugima dvema osumljencema, ki sta še vedno na begu.

Telo so v sredo izkopali iz groba ob reki in ga pregledali s pomočjo skupine strokovnjakov. Vodja enote za preprečevanje posebnih kaznivih dejanj Pius Gitari pa je povedal, da so na poti pomembnim sledem, ki jih bodo lahko privedle do pogrešanih osumljencev. Policiji še vedno ni povsem jasen motiva umora, poroča Breitbart.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine