0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 oktobra, 2021

NASA potrdila, ekoteroristi v paniki: planet Zemlja prehaja v fazo ohlajanja! Kje je zdaj globalno segrevanje?

Čeprav mnogi mediji še vedno trmasto vztrajajo pri teoriji o globalnem segrevanju, ki naj bi bilo krivo za hude podnebne spremembe (to naj bi povzročilo tudi obsežen požar v Kaliforniji, ki je terjal doslej več kot tisoč smrtnih žrtev!), pa znanost pravi drugače – Zemlja naj bi se ohlajala, kar naj bi potrdila tudi NASA.

 

Dogajanje v vesolju bi lahko pripeljalo do tega, da bo letošnja zima še kako hladna, na kar naj bi opozoril tudi znanstvenik, zaposlen v omenjeni vesoljski agenciji. V preteklih mesecih so se namreč pojavljale Sončeve pege, kar je privedlo do padca stopnje UV žarčenja. Vse to vodi do ohladitve na robu Zemljine atmosfere, kar naj bi bil tudi razlog za zaskrbljenost. Namreč, na tem delu Zemljina atmosfera izgubi toplotno energijo. Če se bo takšen trend nadaljeval, bodo zgornji deli ozračja v kratkem rekordno hladni, vsekakor najhladnejši od takrat, ko so se začele raziskave vesolja. To je odkril instrument Cyber na Nasinem satelitu Timed, ki raziskuje emisije ogljikovega dioksida in ostalih plinov, ki imajo pomembno vlogo v energetski bilanci v pasu med sto in tristo kilometrov nad površino zemlje.

Kot opozarjajo, se termosfera vedno hladi ob Sončevem minimumu, to je eden od najpomembnejših načinov, kako enajstletni Sončev ciklus vpliva na naš planet. Ko se namreč približa koncu, je termosfera rekordno hladna, kar bi lahko trajalo kar nekaj mesecev.

To seveda pomeni, da od famoznega globalnega segrevanja ne bo nič..

Zadnje novice

Sorodne vsebine