12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Nas bo islamske invazije v Evropo pomagal obvarovati sv. Janez Pavel II., ki je o tem imel videnja?

Sveti papež Janez Pavel II. je poznan po zagovarjanju medverskega dialoga med katoličani in muslimani. Bil je prvi papež v zgodovini, ki je leta 2001 vstopil v mošejo. A ostal je realist in je v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa zapisal, da mora biti dialog z islamom voden “preudarno, z jasnim zavedanjem o možnostih in omejitvah, ter z zaupanjem v Božji odrešenjski načrt za vse njegove otroke”. Ni zanemarjal civilizacijskih razlik med krščanstvom in islamom, zato je dejal, da “je prav tako potrebno upoštevati pomembno razliko med evropsko kulturo z njenimi globokimi krščanskimi koreninami in muslimansko mislijo”.

 

Kot pravi njegov tedanji zaupnik msgr. Mauro Longhi, je imel papež Janez Pavel II. v devetdesetih letih prejšnjega stoletja videnja o islamski invaziji na Evropo v začetku tretjega tisočletja. Msg. Mauro Longhi je nekdanjega papeža Janeza Pavla II., sedaj svetnika, kot študent spremljal na pohodniških izletih. Zanj je dejal, da je mistik, ki se je pogovarjal z Jezusom, Božjo materjo in svetniki ter imel preroške vizije, so pred časom zapisali na spletni strani Catholic Heralda.

Longhi, duhovnik in član organizacije Opus Dei, je ob neki priliki spregovoril o papeževih videnjih in navedel njegove besede: “Izvedli bodo invazijo na Evropo. Ta bo postala kot klet, stare relikvije, paviljoni, družinske dediščine. Vi, Cerkev 3. tisočletja, morate omejiti invazijo. Ne z orožjem, to ne bo zadostovalo, temveč z vero, življenjem po veri!”  Dogodek, na katerem je Msgr. Longhi pričeval o papeževih videnjih, je dostopen tudi na YouTubu in se je zgodil v ožjem krogu v vasici Bieno v severni Italiji.

Tam je Mauro Longhi izpovedal: “Papež mi je dejal: povej tistim, ki jih boš srečal v Cerkvi tretjega tisočletja. Vidim Cerkev, ki ji je prizadejana smrtna rana. Mnogo globlja in bolj boleča od tiste iz tega tisočletja, ki se nanaša na komunizem in nacizem. Imenuje se islamizem. Islamisti bodo zavzeli Evropo. Vidim množice, prihajajoče od zahoda do vzhoda.”

Papež Janez Pavel II. pokaže na rešitev za  Evropo
A Longhi ni edini, ki je vedel za papežev dar videnj. O tem je  pripovedoval tudi eden od Wojtyłovih najtesnejših prijateljev, kardinal Andrzej Deskur: “Pogovarja se z Jezusom; vidi njegov obraz in tudi obraz njegove matere.”

Janez Pavel II. je svoje videnje islamske invazije na Evropo prijateljem zaupal leta 1992. Kot pripoveduje Longhi, je tedanji papež Janez Pavel II. celo poimensko naštel države, od Maroka, Libije in Egipta do drugih držav Bližnjega vzhoda, od koder bodo prihajali zavojevalci. Papež Janez Pavel II. nas imenuje Cerkev 3. tisočletja. Na nas je, da ohranimo krščansko Evropo za naše otroke in vnuke. A brez vere in življenja po veri, kot pravi sveti papež Janez Pavel II., ne bo šlo!

Zadnje novice

Sorodne vsebine