2.9 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

(NAPOVED) Predsednik vlade Janez Janša na 30. Ekonomskem forumu na Poljskem

Piše: L. B.

Danes, 9. septembra, ob 18. uri bo potekal 30. Ekonomski forum na Poljskem z naslovom »Europe in Search of Leadership«, katerega se bo udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša. Ekonomski forum je največja konferenca v Srednji in Vzhodni Evropi.

Forum na Poljskem vsako leto pritegne več kot 4000 političnih, gospodarskih in družbenih voditeljev iz več kot 60 držav Evrope, Azije in Amerike. Namen foruma je ustvariti ugodno klimo za razvoj političnega in gospodarskega sodelovanja med državami članicami EU in njihovimi sosedami.

Predsednik vlade Janša bo z razpravo sodeloval na panelu z naslovom: Recovery of Europe After Covid-19: The way forward. V razpravi na to temo bosta sodelovala tudi poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki in ukrajinski predsednik vlade Denys Shmyhal. Janez Janša bo prav tako opravil bilateralno srečanje z ukrajinskim kolegom, na delovni večerji pa se bo sestal s poljskim kolegom.

Kot vsako leto pa bodo tudi letos podelil nagrado Osebnost leta 2020 Srednje in Vzhodne Evrope, ki jo bo na večerni slovesnosti prejel predsednik vlade Janez Janša.

Zadnje novice

Sorodne vsebine