4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Napadalec na Dunaju želel napasti tudi ljudi v cerkvah

Napadalec, ki je v začetku meseca na Dunaju izvedel teroristični napad, je nameraval žrtve iskati tudi po cerkvah, je danes povedal avstrijski notranji minister Karl Nehammer. Napovedal je okrepljeno varovanje cerkva in drugih verskih objektov.

 

Zadnji rezultati preiskave napada, ki je 2. novembra pretresel avstrijsko prestolnico, kažejo, da se je napadalec zgledoval po napadu v cerkvi v francoski Nici nekaj dni pred tem. Kot je povedal Nehammer, je napadalec nameraval žrtve iskati tudi po cerkvah, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Posvaril je, da so še vedno “v kočljivem in občutljivem obdobju” po terorističnem napadu. Ker ni mogoče izključiti, da bi kdo posnemal napad na Dunaju, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, bodo zaostrili varovanje cerkva, je dodal minister.

Generalni direktor za javno varnost Franz Ruf je pojasnil, da bodo pred cerkvami in drugimi verskimi objekti prisotni tako policisti v uniformah kot v civilu, na spletu navaja avstrijski časnik Kronen Zeitung.

Na ulicah prestolnic avstrijskih zveznih dežele bodo poleg tega za varnost skrbele tudi enote za hitro posredovanje, ki jih bodo sestavljali člani specialne enote avstrijske policije Cobra. Varovali bodo vladno četrt, nakupovalna središča, cerkve, pa tudi božične sejme.

Zadnje novice

Sorodne vsebine