11.6 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Napad v Amsterdamu: S kombijem na polno v poslopje medijske hiše!

Voznik kombija je danes okoli 4. ure zjutraj v predmestju na zahodu Amsterdama namerno zapeljal v poslopje sedeža nizozemskega časnika De Telegraaf in nato zbežal. Policija ga še išče. Vozilo ni prodrlo v prostore stavbe, je pa ob trku zagorelo. V incidentu ni bil nihče poškodovan. Pred tednom dni se je oboroženi napad zgodil na Švedskem.

Policija in uslužbenci priljubljenega nizozemskega tabloida, ki poroča predvsem o športu, kriminalu in zvezdniških tračih, domnevajo, da je šlo za nameren napad, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odgovorni urednik dnevnika Paul Jansen je sicer dejal, da je še prezgodaj za ugibanja, kdo je zanj odgovoren. “Ne bomo se pustili ustrahovati,” je še dodal.

Nizozemske časopisne hiše so bile v preteklosti že večkrat tarče napadov. Nazadnje je 41-letni moški minuli četrtek v amsterdamskem okrožju Sloterdijk v stavbo s pisarnami medijskih organizacij izstrelil protitankovsko raketo. V napadu ni bil nihče poškodovan. Policija je moškega, vodjo motoristične tolpe, že aretirala.

C. Š., STA

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine