11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Najboljši madžarski diplomat: Dovolite, da zavrnemo multikulturalizem

V intervju Christiane Amanpour (CNN) z madžarskim zunanjim Petrom Szijjartom lahko prisluhnemo argumentom za politiko, ki jo vodi premier Viktor Orban in sicer ohraniti Madžarsko narodnostno homogeno in krščansko.

Christiane Amanpour je Petra Szijjarta najprej vprašala, ali podpira Trumpovo migrantsko politiko, Szijjarto pa ji je odgovoril, da pravzaprav nima pomena, ali jo podpira ali ne, saj ni ameriški državljan, vendar pa jo spoštuje.

Szijjarto je nadalje dejal, da na Madžarskem spoštujejo migrantske politike drugih držav, ker menijo, da ima vsaj narod pravico sam odločati o tem, koliko in koga bo sprejel na ozemlje svoje države in s kom bo živel. »Seveda pa enako v odnosu do naše migrantske politike pričakujemo tudi od drugih držav – da jo bodo spoštovale in upoštevale,« je dejal Szijjarto.

“Madžarska je krščanska država že tisoč let, in ne vem zakaj bi bila slaba novica to, da želi takšna, krščanska, tudi ostati,” je v intervjuju še povedal Szijjarto.

Intervju, v katerem na očitajoča vprašanja liberalno-demokratske ideologije odlično odgovarja madžarski zunanji minister Peter Szijjarto, lahko poslušate na naslednji POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine