0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Na Pelješcu preprečili širjenje požara, ogenj zdaj grozi pri Metkoviću

Na hrvaškem polotoku Pelješac so danes uspeli preprečiti širjenje požara, ki je izbruhnil v torek zjutraj, je potrdil hrvaški minister za obrambo Damir Krstičević med obiskom na ogroženem območju. Pričakuje, da bo požar na Pelješcu pod nadzorom do četrtka, a opozoril, da večja nevarnost zdaj grozi zaradi novega požara na območju Metkovića.

 

Požar pri Orebiću na Pelješcu s 75 gasilskimi vozili gasi približno 300 gasilcev in nekaj več kot 100 hrvaških vojakov, je dejal Krstičević. Od zgodnjih jutranjih ur požar na polotoku gasijo tudi s tremi gasilskimi letali.

Hrvaški minister za obrambo pričakuje, da bodo požar na Pelješcu uspeli lokalizirati do četrtka, ko naj bi se zvečer umiril močan veter. Obžaloval je, da so v torek zgorele štiri stanovanjske hiše ter več vinogradov in oljčnih nasadov, a poudaril, da v požaru nihče ni bil poškodovan.

Požar na Pelješcu je največji letošnji požar na hrvaški obali. Meteorologi na regionalni televizijski postaji N1 so danes med drugim objavili satelitske posnetke, na katerih je videti oblake dima na Pelješcem.

V torek je izbruhnil tudi požar na območju Občine Kula Norinska pri Metkoviću. Na tem območju je več kot 100 gasilcev, ki jim pri gašenju pomagajo tudi gasilska letala. Krstičević je danes dejal, da so razmere na tem območju za gašenje zahtevnejše kot na Pelješcu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine