8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Na območju Siska in Petrinje tudi danes več potresov

Hrvaški seizmografi so danes nekaj pred 18.30 zabeležili precej močan potres z magnitudo 3,9, ki je imel žarišče devet kilometrov jugovzhodno od Siska. To je bil najmočnejši sunek, ki ga je bilo čutiti danes. Po 12. uri je bil sunek z magnitudo 3,8 in epicentrom šest kilometrov od Petrinje. Sledil je še sunek z magnitudo 3,3.

 

Večerni potres, ki je trajal nekaj sekund, so čutili tudi prebivalci Zagreba. Evro-sredozemski potresni center (EMSC) je objavil, da je to bil 57. potres, ki so ga na Hrvaškem čutili v zadnjih 73 urah.

Območje sisaško-moslavške županije je izpostavljeno vrsti potresov po 28. decembru, ko so se tla na tem območju prvič močneje stresla. Najmočnejši potres je sledil dan po tem in območje Petrinje stresel z magnitudo 6,2. V tem potresu je umrlo sedem ljudi, prijavljena je škoda na več kot 22.000 objektov.

Hrvaški seizmologi so večkrat opozorili, da je v naslednjih mesecih pričakovati vrsto potresov na območju sisaško-moslavške županije. Pričakujejo, da bodo nekateri tudi z magnitudo 4 in 5, kot je bilo v sredo zvečer, ko je območje Petrinje stresel potres z magnitudo 5 in povzročil dodatno gmotno škodo na že poškodovanih objektih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine