2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Na Nizozemskem neznanec iz balkona s samostrelom ubil dva človeka

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Na Nizozemskem je neznanec s samostrelom ubil dva človeka. Organi pregona okoliščine napada še preiskujejo.

Na posnetkih, ki so se pojavili na spletu je videti moškega brez majice na balkonu, ki v rokah drži samostrel. Samostrelec naj bi v jutranjih urah s hladnim strelnim orožjem pokončal dve osebi. Pojavljajo se tudi poročila o strelih, ki naj bi se slišali v ozadju. Ravno tako pa obstajajo trditve, da sta dva mrtva zaradi vbodnih ran.

Po poročanju Večernjega je policija že prijela moškega, ki je s samostrelom ciljal ljudi v mestu Almelo na vzhodu Nizozemske. Celotno soslednje dogodkov še vedno ni jasno. Nizozemski mediji poročajo, da je policija streljala na nekoga, ki so ga skušali aretirati, a se ve ali gre za osumljenega usodnih zabadanj. Dve osebi naj bi namreč bile vbodene do smrti, ena pa ranjena. Lokalni mediji vztrajajo, da je z balkona streljal moški, v njegovem stanovanju pa je bilo najdeno tudi eno truplo.

Sprva so pri policiji trdili, da je situacija pod nadzorom, kasneje pa sporočili, da je prišlo do eskalacije v stopnji nujnega odziva. Mimoidoči so trdili, da je prišlo do več strelov, na lokaciji pa naj bi bilo prisotnih kar šest rešilcev poleg enakega števila policijskih avtomobilov. Incident je bil zaključen po intervenciji specialne enote policije.

Preiskava še poteka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine