16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Na Madžarskem grožnje z bombami

Piše: Ivan Šokić

V Budimpešti so v odziv na več istočasnih groženj z bombami evakuirali nakupovalna središča v Budimpešti in okoliških mestih. Gre že za drug tak incident v zadnjem času.

“Zaradi tehnične okvare se bo trgovinski center zaprl v nekaj minutah. Prosimo sledite navodilom našega osebja. Prosimo, da po najkrajši poti zapustite stavbo in pustite vozila na parkirišču,” so v torek, 19. aprila 2022 zaslišali obsikovalci nakupovalnega centra Arkad.

Podoben poziv so dočakali tudi nakupovalci v še semih trgovskih centrih v madžarski prestolnici ter obiskovalci trgovinskih centrov v mestih Győr, Szeged, in Miskolc. Madžarski mediji poročajo, da je šlo za preplah v zvezi z večimi istočasno prejetimi telefonskimi klici, da se v nakupovalnih središčih skriva bomba.

Napadalci so svoje grožnje poslali preko e-maila, policija pa je že sprožila preiskavo, da bi odkrila krivca. Gasilci so medtem pregledali trgovska srediča, kjer naj bi se skrivala bomba. Ne gre za prvo takšno “potegavščino” na Madžarskem. Pred tremi tedni je policija zaradi podobnih groženj z bombo evakuirala trgovske centre v Budimpešti, Szegedu in Debrecenu, Pécsu and Győru. Takratni napad je bil v primerjavi s torkovim manjši.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine