11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Na Kitajskem potrdili prvi primer okužbe z novim sevom koronavirusa

Na Kitajskem so potrdili prvi primer okužbe z novim sevom novega koronavirusa, ki so ga najprej odkrili v Veliki Britaniji, so sporočile kitajske zdravstvene oblasti.

Zaradi novega seva, ki se po navedbah strokovnjakov širi veliko hitreje kot prvotna različica virusa, je več kot 50 držav, tudi Kitajska, uvedlo potovalne omejitve za Veliko Britanijo.

Prva bolnica na Kitajskem, okužena z novim sevom, je 23-letna ženska iz Šanghaja, ki se je 14. decembra vrnila z Otoka, je v sredo sporočil kitajski center za nadzor bolezni.

23-letnico so po prihodu hospitalizirali, saj je imela zmerne simptome bolezni. Strokovnjaki so nato 24. decembra opravili podrobnejši test njenih vzorcev, ker je bila pred tem v Veliki Britaniji in ker so bili izvidi njenega testa neobičajni, so sporočili iz centra za nadzor bolezni.

Ugotovili so, da je bolnica okužena z drugačnim sevom, kot sta bila tista, ki so ju v preteklosti odkrili v Šanghaju in Wuhanu, dodatno testiranje pa je potrdilo, da gre za sev, ki se od oktobra širi v Veliki Britaniji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kitajska je zaradi novega seva 24. decembra za nedoločen čas prekinila neposredne letalske povezave z Otokom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine