7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Na Kitajskem brez milosti: moškega, ki je namerno zapeljal v množico, obsodili na smrt

Na Kitajskem so danes na smrtno kazen obsodili moškega, ki je septembra v mestu Hengyang na jugu Kitajske ubil 15 ljudi, ko je z avtomobilom namerno zapeljal v množico, nato pa jih še več zabodel. Ranjenih je bilo 43 ljudi.

 

Napad je izvedel 12. septembra. Najprej je z avtomobilom namerno zapeljal v množico na trgu, nato pa je mimoidoče še napadel z nožem in vrtnarsko lopato. Sodišče v Hengyangu ga je obsodilo na smrt zaradi “ogrožanja varnosti javnosti z nevarnimi metodami”, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki navaja kitajsko tiskovno agencijo Xinhua.

Po napadu so kitajski mediji poročali, da gre za 54-letnega Yang Zanyuna, ki so ga prijeli neposredno po dogodku. Želel naj bi se “maščevati družbi”, ima pa že ima dolg seznam kaznivih dejanj iz preteklosti, vključno s preprodajo drog, tatvino in namerno telesno poškodbo.

Kitajska mesta so po navedbah dpa glede na druge države relativno varna, občasno pa posamezniki izvedejo napade z noži ali avtomobili, saj je uporaba strelnega orožja izredno ostro regulirana. Za napadalce običajno trdijo, da so psihično bolni ali pa da se želijo maščevati družbi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine