13.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na Hrvaškem iščejo rešitev, kako zvabiti Slovence na njihovo morje

Medtem ko se je v zadnjih letih marsikateri Slovenec na Hrvaškem počutil nezaželenega, saj so ga gledali zviška in dajali prednost gostom iz Nemčije, Avstrije in drugih delov sveta, ki so jih obravnavali kot elito, smo sedaj priča popolnoma drugi zgodbi. “Slovenci so tradicionalno dobri gostje na Hrvaškem,” zasledimo te dni v njihovih medijih. Očitno so le spoznali našo pravo vrednost.

 

Hrvaški mediji iščejo rešitev, kako Slovence zaradi koronavirusa privabiti na hrvaško morje v poletnem času. Kot je razvidno iz članka na 24sata, so nas pogrešali že za velikonočne in nas bodo tudi za prvomajske praznike, “vprašanje pa je, kdaj bodo naši prvi sosedje lahko prišli na Hrvaško. Potovanje čez mejo še ni dovoljeno, vsaj do 18. maja, in težko je pričakovati, da se bo odprlo tudi takrat.”

Po pisanju hrvaških medijev naj bi zanimalo tudi Slovence, kdaj bodo lahko prišli k njim, sploh tiste, ki imajo tam svoje hiše, apartmaje in plovila. Pri tem se sklicujejo na članek iz Slovenskih novic ter dodajajo, da imajo Slovenci na Hrvaškem kar 120 tisoč nepremičnin, poleg tega naj bi bilo še na tisoče pavšalnih najemnikov v kampih in 8.500 Slovencev, ki imajo na Hrvaškem svoja plovila.

Očitno pa so Hrvatje močno neorganizirani, saj Slovence, ki so že plačali parcele v kampih in potrdili rezervacije, nihče ni obvestil, kaj se bo sedaj zgodilo z njihovimi plačili. Ena izmed izjem je kamp na Pelješacu, kjer se je lastnik sam organiziral in obvestil svoje goste, da rezervacije lahko prekličejo in jim bo denar vrnjen ali pa bodo letošnje vplačilo lahko izkoristili za poletje 2021.
 

……………………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine