18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Na Hrvaškem 18 novih okužb, ponekod prepoved obiskov v domovih za ostarele

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 18 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, enega manj kot v soboto, je na novinarski konferenci danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Skupno so doslej v državi potrdili 2317 okužb, aktivno okuženih je še 71 oseb, je ob tem povedal minister za zdravje Vili Beroš.

 

Od 18 primerov novih okužb so jih deset zabeležili v Zagrebu, pet v osječko-baranjski županiji, po eno pa v zagrebški, splitsko-dalmatinski in dubrovačko-neretvanski županijia. Testirali so 276 ljudi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pri tem so sprejeli odločitev, da se prepove obisk v domovih za ostarele v treh županijah, kjer narašča število okuženih – zagrebški, splitsko-dalmatinski in osječko-baranjski, kot tudi v Zagrebu. Med okuženimi v Zagrebu je tudi osnovnošolec, so po poročanju hrvaškega portala N1 potrdili na novinarski konferenci.

V bolnišnicah v Zagrebu, Osjeku in Splitu so prepovedani obiski, vsi zdravstveni delavci pa morajo nositi zaščitne maske.

Po ministrovih besedah med okuženimi ni težje obolelih, v bolnišnici se zdravi devet ljudi. Prav tako nihče ni priključen na ventilator. Doslej je ozdravelo 2142 ljudi, 107 jih je umrlo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine