23.7 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Na dan žalovanja v Genovi poročila o novih smrtnih žrtvah zrušenja viadukta

V Italiji se je danes, ko poteka dan žalovanja za žrtvami torkovega zrušenja avtocestnega viadukta v Genovi, število žrtev te katastrofe povečalo na 41. Reševalci so namreč odkrili trupla devetletne deklice in njenih staršev, ki so umrli v avtomobilu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

O novih žrtvah je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Uradno novo število žrtev še ni potrjeno, saj morajo trupla še formalno identificirati. Na spletnem družabnem omrežju Twitter so gasilci potrdili le najdbo uničenega avtomobila.

Današnji dan je v Italiji nacionalni dan žalovanja za žrtvami zrušenja viadukta Morandi. Za žrtve bodo ob 11.30 pripravili državni pogreb, ki se ga bosta udeležila tudi italijanski premier Giuseppe Conte ter predsednik Sergio Mattarella.

Po poročanju lokalnih medijev se sicer družine 17 umrlih iz protesta ne bodo udeležile pogrebne slovesnosti in maše v Genovi, saj so zaradi nesreče jezne na oblasti.

Viadukt Morandi se je zrušil v torek med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Razlog za katastrofo preiskovalci še ugotavljajo, bi pa lahko bila kriva načeta jeklenica.

Italijanska vlada je že sprožila postopek odvzema koncesije zasebnemu podjetju, ki upravlja ta del in številne druge dele italijanskih avtocest. Podjetje Autostrade per l’Italia odgovornost zavrača.

Zadnje novice

Sorodne vsebine