16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na Češkem skoraj 15.000 novih okužb s koronavirusom

Na Češkem so v zadnjih 24 urah potrdili rekordnih skoraj 15.000 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so potrdili 14.968 okužb. V državi medtem od danes veljajo novi strožji ukrepi.

 

Skupno je zaradi covida-19 umrlo 1739 bolnikov, samo v tem tednu 253.

Število bolnikov s covidom-19, ki se zdravijo v bolnišnicah, je doseglo 4417, kar je okoli štirikrat več kot v začetku meseca. V tem obdobju se je število resno obolelih potrojilo, tako da jih je sedaj 657, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

V državi medtem od danes veljajo novi strogi ukrepi, ki bodo predvidoma veljali do 3. novembra. Zaprta je večina trgovin in poslovalnic, izjema velja za trgovine z živili, drogerije in lekarne. V veljavi so podobne omejitve gibanja kot spomladi. Od doma gredo lahko prebivalci le, če morajo v službo, k zdravniku ali po nakupih. Dovoljeni pa ostajajo sprehodi v parkih in naravi.

Notranji minister Jan Hamacek je za časnik Pravo dejal, da je vlada uvedla najstrožje ukrepe, ki jih ima na voljo, da pa bodo meje ostale odprte. Nemška vlada je sicer objavila opozorilo pred potovanjem na Češko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine