9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na Češkem prvič več kot 5000 novih primerov koronavirusa

Na Češkem so v sredo drugi dan zapored zabeležili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom, in sicer 5335, je danes sporočilo češko ministrstvo za zdravje. Tako so prvič od začetka epidemije covida-19 potrdili več kot 5000 primerov v enem dnevu. Umrlo je še 35 bolnikov s covidom-19.

 

V sredo so češke oblasti sporočile, da so v torek potrdili 4457 novih primerov. Tako se je prvič zgodilo, da so jih zabeležili več kot 4000.

Doslej se je v državi z 10,7 milijona prebivalcev okužilo 95.360 ljudi, umrlo jih je 829, poročajo tuje tiskovne agencije.

Od ponedeljka na Češkem znova veljajo izredne razmere, kar oblastem omogoča uvedbo strožjih ukrepov za zajezitev virusa. Za petek je vlada napovedala predstavitev celovitega paketa omejitvenih ukrepov.

Kot je za današnjo izdajo časnika MF Dnes povedal zdravstveni minister Roman Prymula, bi lahko odredili popolno zaprtje gledališč in kinodvoran. Poleg tega bi lahko hotele uporabljali za karanteno posameznikov, da bi jih ločili od družine.

Več vodij intenzivnih oddelkov čeških bolnišnic je ob tem predvsem mlade pozvalo k spoštovanju ukrepov za zajezitev virusa. “Na naših oddelkih se borimo za življenja ljudi, ki bi imeli brez okužbe s koronavirusom pred seboj še 10 ali 20 let kvalitetnega življenja,” so poudarili po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine